onsdag 3 oktober 2012

Chili con carne

Då och då bara MÅSTE jag ha chili con carne. För barnens skull brukar jag servera ris till, men själv tycker jag att det är onödigt.

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
1 dl vatten
0,5 - 1 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
0,5-1 msk chilipulver (Det gäller att smaka sig fram så det inte blir för starkt för barnen)
1 tsk oregano
500 g passerade tomater
1 burk vita bönor eller borlottibönor (ej i tomatsås)

Gör så här

Hacka den gula löken fint och bryn tillsammans med vitlöken.
Bryn nötfärsen och blanda med löken.
Häll i vatten, tomatpuré, passerad tomat, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda några minuter.
Rör ner bönorna och låt dem bli varma.

Chili con carne kräver en ordentlig blandad sallad för att smaka ritkigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar