Ingredienser
1,5 kg högrev eller benfri märgpipa1,5 msk smör till stekning
2 st gula lökar
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
finrivet skal från en halv citron
1 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad mejram
2 st finriven vitlök, klyftor
1 tsk stött kummin, hel
0,5 tsk cayennepeppar
1,5 msk olivolja
1 l vatten
2 st mörk oxbuljong, tärningar
Gör så här
Putsa köttet och skär i lagom grytbitar. Fräs köttet i omgångar häll över i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet.
Skala och finhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1,5 – 2 timmar tills köttet är riktigt mört.
Servera med sallad och glutenfri pasta eller nockerl.
Skala och finhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1,5 – 2 timmar tills köttet är riktigt mört.
Servera med sallad och glutenfri pasta eller nockerl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar