söndag 14 oktober 2012

Chokladbiskvier

Detta recept kommer från Sju sorters kakor. Det blir ca 30 stycken.

Ingredienser

100 g sötmandel
1,5 dl socker
1-2 äggvitor
eller
150 g mandelmassa
0,5 äggvita

Fyllning:
2 dl Marsankräm
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret. Vispa äggvitorna lätt. Vänd mer dem i mandelblandningen.
Eller
Rör riven mandelmassa smidig med äggvita.

Klicka eller bred ut smeten till små, runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Ta ut och lossa kakorna medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna.
Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt Marsankrämen lite i taget. Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills smörkrämen blivit smidig.
Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.
Smält chokladen med fettet. Låt detta kallna något. Doppa sedan den toppiga sidan av kakorna i chokladen. Låt stå kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar