fredag 19 oktober 2012

Hemmagjord musli

"Förtjusligt gott" var Eriks omdöme när ham smakade den hemmagjorda muslin.














Jag brukar passa på att göra en skafferirensning när jag gör musli. Denna gången hade jag i följande:

Ingredienser

2 dl paranötter
2 dl valnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
2 dl havregryn (Ren havre om man vill undvika risk för kontaminering av gluten)
1-2 dl torkade aprikoser

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka nötterna och aprikoserna. Det blir bara gott om de blir lite olika stora. Bred ut dem i en braspanna. Rosta i ugnen ca 2 minuter.
Rör om och strö över solros- och pumpakärnor samt kokosflingor.
Rosta i ugnen några minuter till. Rör om då och då, det är lätt att muslin bränns vid annars.

Servera med naturell youghurt eller fil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar