torsdag 18 oktober 2012

Tacopaj

Äntligen har vi hittat ett pajskal som hela familjen gillar! Barnen hade nog gärna sett att vi inte fyllde pajen alls utan bara mumsade på skalet.

Den här pajen har en tydlig tacosmak och lite krämig konsistens. Man kan variera den lite, tillsätta lite majs till exempel. Fantasin sätter gränser.

Denna gång var det lite grönsakstorka i kylskåpet,
men pajen var god även utan paprika och lök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

Pajskal:
180 g fin mix eller mjölmix
1 krm salt
75 g smör
1 dl kesella
1-2 msk vatten

Fyllning:
400 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
2 msk lätt majonnäs
2 dl riven ost
Tomat

Garnering:
Röd lök i ringar
Ev Paprika


Gör så här

Hacka samman mjölmix, salt och smör. Det gör du enklast med en elvisp. Byt sedan visparna till degkrokar och tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman till en smidig deg och stjälp upp i en pajform. Använd sedan en lilleman eller smörkniv för att bre ut pajdegen. Torka av kanterna med en bit papper. Nagga pajbotten och förgrädda pajskalet i 225 grader i 10-12 minuter.

Fräs färsen med pressad vitlök och tacomix. Fördela färsen i pajskalet. Skiva tomater och lägg över.
Blanda creme fraiche, majonnäs och riven ost. Fördela jämnt över pajen. Garnera med lök- och paprikaringar.
Grädda mitt i ugnen 225º i 20 minuter.
Servera med en blandad sallad.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar