Den här pajen har en tydlig tacosmak och lite krämig konsistens. Man kan variera den lite, tillsätta lite majs till exempel. Fantasin sätter gränser.
Denna gång var det lite grönsakstorka i kylskåpet, men pajen var god även utan paprika och lök. |
Ingredienser
Pajskal:180 g fin mix eller mjölmix
1 krm salt
75 g smör
1 dl kesella
1-2 msk vatten
Fyllning:
400 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
2 msk lätt majonnäs
2 dl riven ost
Tomat
Garnering:
Röd lök i ringar
Ev Paprika
Gör så här
Hacka samman mjölmix, salt och smör. Det gör du enklast med en elvisp. Byt sedan visparna till degkrokar och tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman till en smidig deg och stjälp upp i en pajform. Använd sedan en lilleman eller smörkniv för att bre ut pajdegen. Torka av kanterna med en bit papper. Nagga pajbotten och förgrädda pajskalet i 225 grader i 10-12 minuter.Fräs färsen med pressad vitlök och tacomix. Fördela färsen i pajskalet. Skiva tomater och lägg över.
Blanda creme fraiche, majonnäs och riven ost. Fördela jämnt över pajen. Garnera med lök- och paprikaringar.
Grädda mitt i ugnen 225º i 20 minuter.
Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar