Ingredienser
Pajdeg:180 g mjölmix
1 krm salt
75 g smör
1 dl kesella
1 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 burk passerade tomater
1 tsk socker
1,5 tsk basilika
1 dl tomatpuré
0,5 tsk sambal oelek (Börja med mindre och prova dig fram)
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Täcke:
2,5 dl riven ost
1,5 dl ren havre
1 ägg
0,5 dl mjölk
Gör så här
Hacka samman mjöl, salt och smör. Tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Nagga pajbotten och förgrädda pajskalet i 225 grader i 10-12 minuter.Bryn färsen och den finhackade gula löken. Tillsätt passerade tomater, socker, basilika, sambal oelek, salt och peppar. Låt puttra 10-15 minuter.
Vispa ägg och mjölk i en skål. Blanda ner havregryn och ost.
Bred ut köttfärsblandningen i pajskalet. Häll ostblandningen ovanpå och fördela jämnt.
Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med en blandad sallad och lite creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar