Tack, Pia, för receptet!
Ingredienser
150 g smör + lite att hyvla ovanpå kakan1,5 dl socker
1 ägg
3 dl havremjöl ( det går lika bra med annan glutenfri mjölmix, men kakan blir då något mindre söt)
2 äpple
kanel
riven kokos till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.Rör ihop rumstempererat smör och socker.
Rör ner ägget.
Rör ner havremjölet.
Smörj en rund form med 24 cm diameter. "Bröa" med riven kokos.
Bred ut smeten, som är ganska fast, i formen. Använd en "lilleman" doppad i varmt vatten för att breda ut smeten.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Doppa dem i kanelsocker och tryck ner i kakan i ett cirkelformat mönster.
Hyvla lite smör över kakan (Ej nödvändigt, kakan blir god ändå.).
Grädda i ca 35 minuter.
Havremjöl finns i "glutenfria hyllan" i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar