söndag 28 oktober 2012

Pias glutenfria äpplekaka

Denna mycket goda äpplekaka bjöd Pia på igår kväll. Servera den som den är eller med vaniljvisp.

Tack, Pia, för receptet!


 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

150 g smör + lite att hyvla ovanpå kakan
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl havremjöl ( det går lika bra med annan glutenfri mjölmix, men kakan blir då något mindre söt)
2 äpple
kanel
riven kokos till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop rumstempererat smör och socker.
Rör ner ägget.
Rör ner havremjölet.
Smörj en rund form med 24 cm diameter. "Bröa" med riven kokos.
Bred ut smeten, som är ganska fast, i formen. Använd en "lilleman" doppad i varmt vatten för att breda ut smeten.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Doppa dem i kanelsocker och tryck ner i kakan i ett cirkelformat mönster.
Hyvla lite smör över kakan (Ej nödvändigt, kakan blir god ändå.).
Grädda i ca 35 minuter.

Havremjöl finns i
"glutenfria hyllan" i de flesta
välsorterade livsmedelsaffärer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar