lördag 6 oktober 2012

Österrikiska nockerl

Nockerl är en sorts färsk pasta som passar perfekt till grytor av olika slag.


 

 

 

 






 

 

Ingredienser

20 g smält smör
125 g mjölk
1 krm salt
230 g fin mix
2 stora ägg

Gör så här

Koka upp 1,5 l vatten med 2 tsk salt i en vid kastrull.
Mixa alla ingredienser till en slät smet i en bunke. Den bli ungefär som en sockerkakssmet i konsistensen.
Klicka ner smet i det kokande vattnet med en dessertsked. Doppa skeden i det kokande vattnet mellan varje gång så lossnar smeten lättare.
När den sista nockerl hamnat i vattnet ska de koka i ca 5 minuter under konstant omrörning. De flyter upp till ytan och behöver tryckas ner under omrörning.
Häll av nockerl och vatten i ett durkslag. Skölj hastigt i kallt vatten.

Servera nockerl med en god gryta, till exempel Gulasch eller Rökig gryta på fläsk- eller nötkött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar