Sirapen gör att kakan inte blir så smulig och kan uteslutas. Tycker man att kakan blir för söt kan man ta bort en msk socker.
Ingredienser
50 g smör2 ägg
2 dl socker
1 msk ljus sirap (mörk om man vill ha en lite knäckigare smak)
165 g glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl mjölk eller vatten
2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av en halv citron eller 1,5 tsk citronsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret och låt det svalna.
Smörj en form, ca 1,5 liter, med mjukt smör/margarin som vanligt. Sedan kan man givetvis bröa med glutenfritt ströbröd som går att hitta i glutenfria hyllan i de flesta större mataffärer. Själv föredrar jag att bröa med rivna kokosflingor. Någon gång har jag bara strött lite glutenfri mjölmix i formen och det har också fungerat.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt sirap, smör och mjölk/vatten.
Rör tills smeten är jämn och slät.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar