söndag 14 oktober 2012

Thaiinspirerad fläskfilégryta

För 6 personer

Ingredienser

500 g fläskfilé
0,5 purjolök
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1 tsk ingefära
1 köttbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
2 dl lätt creme fraiche
ev salt

Gör så här

Pusta köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Bryn det ca 3 minuter på varje sida.
Skär purjolöken i tunna, sneda skivor. Skala och pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i några minuter.
Smaksätt löken med ingefära och buljongtärning. Häll i kokosmjölk och creme fraiche. Lägg i köttet och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera med ris och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar