onsdag 24 oktober 2012

Oxrulader

Oxrulader ger för mig en känsla av lyx. Jag har dock tyckt att det verkat så komplicerat att göra och därför dragit mig för att testa. Men, mina fördomar kom på skam och här är nu ett recept på lättlagade oxrulader!












Ingredienser

600 g lövbiff
1-2 pkt bacon
hackade cornichoner
salt
peppar
4 dl vatten

Till såsen:
steksky
1 dl grädde eller mjölk
maizena
soya


Gör så här

Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
Salta och peppra.
Fördela baconen och cornichonerna över köttskivorna.
Rulla ihop köttet och fäst köttkanten med en tandpetare.
Bryn i lite smör tills köttet har fått en fin färg.
Häll på vattnet och låt puttra under lock i ca 45 minuter.
Tag upp ruladerna och håll dem varma.
Häll grädden och soyan i stekskyn och red med maizena.
Låt såsen koka en stund så den tjocknar.
Lägg ner ruladerna i såsen och servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar