Ingredienser
2 gul lök4 vitlöksklyftor
700 g grytbitar
2 st kalvbuljongtärning
4 msk kalvfond
3,3 dl rödvin
1 liter vatten
4 morötter
2 pkt bacon
Salt
Peppar
Maizena
Gör så här
Fräs grytbitarna i en het gryta tillsammans med lite olja. Skär löken i 8 bitar vardera och lägg i dom i grytan. Häll i vattnet, buljongtärningen, fonden och vinet. Låt puttra 1,5-2 timmar. Smaka på en köttbit och känn efter så att den är tillräckligt mör.
Skär morötterna i slantar och lägg i dom i grytan. Stek bacon och lägg i grytan. Låt koka tills morötter har lagom tuggmotstånd, ca 10 min. Red med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Servera tillsammans med ris och en blandad sallad.
Skär morötterna i slantar och lägg i dom i grytan. Stek bacon och lägg i grytan. Låt koka tills morötter har lagom tuggmotstånd, ca 10 min. Red med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Servera tillsammans med ris och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar