söndag 14 oktober 2012

Mandeltårta

Detta recept kommer från Sju sorters kakor.

Ingredienser

500 g mandelmassa
3 äggvitor

Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
2 msk socker
1 msk kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk kakao att sikta över kakan

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Markera två runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på på ett bakplåtspapper. Smörj pappret och lägg på en plåt.
Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggvita till bredbar konsistens. Bred smeten på de markerade bottnarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills bottnarna är svagt guldgula och ser torra ut.
Lossa bottnarna när de har svalnat.
Vispa grädden. Smaksätt med socker, siktat kakaopulver och finstött kaffepulver.
Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Gör mönster i grädden på den översta bottnen. Sikta ett tunt lager kakao över tårtan. Låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar