Ingredienser
500 g fläskfilé1 tsk curry
3 krm salt
0,5 finstrimlad purjolök
1 pkt bacon
Sås:
4 dl creme fraiche
0,5 dl chilisås
1 tsk soja
1 tsk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 smulad grönsaksbuljongtärning
Topping:
1 dl riven ost
paprikapulver
Gör så här
Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem tillsammans med curry.Fräs purjolöken och knaperstek baconen. Låt baconfettet rinna av.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Lägg purjolöken i en ugnsfast form. Lägg filén över och strö över baconet. Häll på såsen och str över riven ost och paprikapulver.
Gratinera mitt i ugnen i ca 225 grader i ca 25 minuter.
Servera med ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar