söndag 14 oktober 2012

Fläskfilégratäng med bacon

För 4 personer

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 tsk curry
3 krm salt
0,5 finstrimlad purjolök
1 pkt bacon

Sås:
4 dl creme fraiche
0,5 dl chilisås
1 tsk soja
1 tsk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 smulad grönsaksbuljongtärning

Topping:
1 dl riven ost
paprikapulver

Gör så här

Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem tillsammans med curry.
Fräs purjolöken och knaperstek baconen. Låt baconfettet rinna av.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Lägg purjolöken i en ugnsfast form. Lägg filén över och strö över baconet. Häll på såsen och str över riven ost och paprikapulver.
Gratinera mitt i ugnen i ca 225 grader i ca 25 minuter.

Servera med ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar