Ingredienser
50 g smör
4 dl vatten0,5 pkt jäst
2 tsk fiberhusk
4 krm salt
500 g Lailas glutenfria mjölmix
1 dl lagrad, riven ost
8-10 ostskivor eller riven ost
Gör så här
Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader.Smula i jästen.
Tillsätt fiberhusk och salt och låt svälla i 10 minuter.
Rör ner den rivna osten.
Tillsätt därefter nästan allt mjöl, lite åt gången, men spara lite till utbaket. Knåda i ca 10 minuter med maskin. Kom ihåg att glutenfria degar ska vara ordentligt lösa. De "torkar" något när de jäser.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Rulla degen till runda eller avlånga frallor och låt jäsa i ca 20 minuter.
Pensla med vatten och lägg över ostskivor.
Grädda i ca 250 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar