söndag 18 november 2012

Förmodligen världens godaste glutenfria lasagne

 

 

 

 

 





Ingredienser


Köttfärssåsen
2 mindre eller 1 stor lök
ca 1 msk soja
500-600 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 fp passerade tomater med örter
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk basilika
peppar

Vitsåsen
50 gram smör
0,75 dl glutenfri mjölblandning (ljus)
9 dl mjölk
drygt 150 gram riven ost
salt
peppar

Övrigt
Glutenfria lasagneplattor
Riven ost till garnering

Gör så här

Köttfärssåsen
Finhacka och bryn löken.
Smula i köttfärsen och bryn.
Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och låt puttra i ca 30 minuter.

Vitsåsen
Riv osten grovt.
Smält smöret och tillsätt mjölmixen under omrörning.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning så att såsen inte bränns vid.
Låt såsen koka tills den tjocknat. Tillsätt sedan övriga ingredienser.

Lasagnen
Lägg ett lager lasagneplattor i en hög, gärna fyrkantig, ugnsfast form.
Häll över köttsärssås och därefter vitsåsen.
Varva lasagneplattor och såser. Avsluta med köttfärssås och sedan vitsås.
Strö riven ost över formen.
Grädda i 175 grader i 45-50 minuter.

Servera med en blandad sallad.

3 kommentarer:

  1. Lagade enligt det här receptet häromdagen men det smakade inte alls som lasagne! Insåg då att receptet inte innehöll någon muskot! Det är ju den som ger lasagnen dess speciella smak.

    SvaraRadera
  2. Man kan lägga till muskot i vitsåsen om man vill.

    SvaraRadera
  3. Kanongod lasagne med lite muskot i. Den har blivit vår favorit och vi tillagar den ofta. Ett stort tack för receptet

    SvaraRadera