Ingredienser
Köttfärssåsen
2 mindre eller 1 stor lök
ca 1 msk soja
500-600 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 fp passerade tomater med örter
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk basilika
peppar
Vitsåsen
50 gram smör
0,75 dl glutenfri mjölblandning (ljus)
9 dl mjölk
drygt 150 gram riven ost
salt
peppar
Övrigt
Glutenfria lasagneplattor
Riven ost till garnering
Gör så här
KöttfärssåsenFinhacka och bryn löken.
Smula i köttfärsen och bryn.
Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och låt puttra i ca 30 minuter.
Vitsåsen
Riv osten grovt.
Smält smöret och tillsätt mjölmixen under omrörning.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning så att såsen inte bränns vid.
Låt såsen koka tills den tjocknat. Tillsätt sedan övriga ingredienser.
Lasagnen
Lägg ett lager lasagneplattor i en hög, gärna fyrkantig, ugnsfast form.
Häll över köttsärssås och därefter vitsåsen.
Varva lasagneplattor och såser. Avsluta med köttfärssås och sedan vitsås.
Strö riven ost över formen.
Grädda i 175 grader i 45-50 minuter.
Servera med en blandad sallad.
Lagade enligt det här receptet häromdagen men det smakade inte alls som lasagne! Insåg då att receptet inte innehöll någon muskot! Det är ju den som ger lasagnen dess speciella smak.
SvaraRaderaMan kan lägga till muskot i vitsåsen om man vill.
SvaraRaderaKanongod lasagne med lite muskot i. Den har blivit vår favorit och vi tillagar den ofta. Ett stort tack för receptet
SvaraRadera