Emmatårta, här dekoreread med riven choklad i stället för flagad mandel |
Ingredienser
Botten:1 ägg
1,25 dl socker
100 g smält smör
55g glutenfri mjölmix
2 msk kakao
Chokladmousse:
225 g mörk blockchoklad.
5 tsk snabbkaffe + 1 msk varmt vatten
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
2 dl vispgrädde
rostade mandelspån
Gör så här
Botten:Smörj en springform och bröa med till exempel riven mandel eller glutenfri mjölmix.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt det smälta smöret och sikta ner mjölmixen blandad med kakaon.
Bred ut smeten i springformen.
Grädda i 175 grader i 20 minuter. Botten ska vara nätt och jämt gräddad.
Låt kakan kallna i formen.
Chokladmousse:
Smält chokladen.
Lös kaffepulvret i vattnet och rör ner i chokladen.
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ner den avsvalnade chokladen.
Vispa grädden hårt och rör ner.
Bred moussen över tårtbotten i formen och stoppa tårtan i frysen en timmes tid.
Garnering:
Vispa grädden ganska hårt och bred över chokladmoussen.
Strö över rostade mandelspån (Obs: dessa måste vara helt svala).
Täck med folie och ställ tårtan i frysen minst 3 timmar.
Ta ut tårtan ca en timme före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar