Som den skånetös jag är firas Mårten gås, årets godaste middag, traditionsenligt varje höst. I år var det jag som gjorde äppelpajerna och jag valde denna och Äppelkaka med choklad och hasselnötter. Båda tänker jag göra många gånger till.
Ingredienser
4-5 äpplen
1/2 msk kanel
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl hackade skållade mandlar
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölmix
1 dl socker
2 dl mjölmix
1 dl socker
75 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en ugnssäker form.
Skala äpplena och skiva dem ganska tunt. Fördela äppelskivorna i formen och pudra över kanel.
Blanda mandelmjöl, mjölmix, socker, kokosflingor, vaniljpulver och hackade nötter och mandlar i en skål. Blanda med smöret så att det blir en smuldeg. Blir degen för kladdig så sätt den en stund i kylen och smula sedan sönder degen med en elvisp.
Fördela blandningen över äppelskivorna.
Fördela blandningen över äppelskivorna.
Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen har fått fin färg och äpplena känns mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar