torsdag 8 november 2012

Äpplebröd

Ingredienser

25 g jäst
2,75 dl vatten
1,5 tsk fiberhusk
1 msk sirap
1,5 tsk salt
1 dl glutenfritt havremjöl
110 g Lailas blåa mjölmix
110 grov mjölmix
25 g smör
ett rivet äpple

Gör så här

Pudra ner fiberhusken i ljummet vatten under omrörning och låt svälla i 10 minuter.
Smula i jästen och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt sirap och salt.
Rör ner äpple, grov mjölmix och havremjöl.
Klicka i rumsvarmt smör och resten av mjölet.
Blanda ordentligt. Observera, degen ska vara lös.
Låt jäsa i 30 minuter.
Smöra en avlång form och "bröa" med lite mjölmix. Man kan också använda solroskärnor.
Rör försiktigt i degen med en sked. Klicka ner degen i formen.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda mitt i ugnen i 60 minuter. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar