Ingredienser
100 g smör1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 ägg
1 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blåa)
1 dl havremjöl (går att byta mot mjölmix, men då missar man den fina kombinationen av äpple och havre)
1 tsk bakpulver
1 äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.Skala ett äpple och skär det i lite mindre bitar.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop allt utom äpplebitarna till en slät smet. Smeten blir lös.
Häll upp smeten i formar. Jag lägger pappersformar i en aluminiumform för 12 muffins, så håller de formen trots den lösa konsistensen.
Tryck ner några äpplebitar i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar