fredag 2 november 2012

Tramsigt goda äpplemuffins

De här muffisen är helt enkelt för goda för att det ska vara riktigt hälsosamt. Jag tvivlar dessutom på att någon skulle kunna gissa att de är glutenfria. Det blir ca 12 stycken.







 

 

 

  



Ingredienser

100 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 ägg
1 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blåa)
1 dl havremjöl (går att byta mot mjölmix, men då missar man den fina kombinationen av äpple och havre)
1 tsk bakpulver
1 äpple

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala ett äpple och skär det i lite mindre bitar.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop allt utom äpplebitarna till en slät smet. Smeten blir lös.
Häll upp smeten i formar. Jag lägger pappersformar i en aluminiumform för 12 muffins, så håller de formen trots den lösa konsistensen.
Tryck ner några äpplebitar i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Njut!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar