måndag 19 november 2012

Bröd med Mix Well

Jag blev nyfiken på hur olika mjölfabrikat skulle påverka resultatet vid ett brödbak. Därför gjorde jag om receptet till Bästa brödet hittills men mjölsorter från MixWell. Resultatet blev ett fantastiskt bröd som jäste upp ännu bättre, fick en härlig färg och smakar som "vanligt" bröd. Den här familjen har fått ett nytt favoritbröd!



Ingredienser

5 dl fil
1 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
275 g MixWell ljust basmjöl
275 g MixWell fullkornsbröd
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda fil, sirap och kryddor.
Blanda torra ingredienser och rör ner i mjölblandningen.Blanda noga.
Häll upp smeten, som blir lös, i två smorda formar.
Grädda bröden i ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar