Inte vackra, men försvinnande goda! |
Ingredienser
1 pkt saffran (0,5 g)
1 ½ dl vatten, 37 grader
2 tsk fiberhusk
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 pkt jäst (50 g)
1 ägg
450 g Semper Mix
1 ägg till pensling
Garnering:
russin
Gör så här
Blanda vatten, saffran och fiberhusk och låt blandningen stå i 10 minuter.
Smält jästen i sockret och blanda i.
Rör ner övriga ingredienser i den ordning som de står ovan.
Glutenfria degar måste bearbets länge. Arbeta degen med en assistent i ca 10 minuter.
Mjöla ett bakbord mycket lätt.
Baka ut till lussekatter.
Pensla med ägg och tryck ner russin.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper under plastfolie i ca 90 minuter.
Grädda lussekatterna i ca 10 minuter i 225 grader.
Smält jästen i sockret och blanda i.
Rör ner övriga ingredienser i den ordning som de står ovan.
Glutenfria degar måste bearbets länge. Arbeta degen med en assistent i ca 10 minuter.
Mjöla ett bakbord mycket lätt.
Baka ut till lussekatter.
Pensla med ägg och tryck ner russin.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper under plastfolie i ca 90 minuter.
Grädda lussekatterna i ca 10 minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar