torsdag 6 december 2012

Glutenfria lussekatter

Inte vackra,
 men försvinnande goda!

 



 

 

 

 

 

 

 




Ingredienser

1 pkt saffran (0,5 g)
1 ½ dl vatten, 37 grader
2 tsk fiberhusk 
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 pkt jäst (50 g)
1 ägg
450 g Semper Mix
1 ägg till pensling

Garnering:
russin

Gör så här

Blanda vatten, saffran och fiberhusk och låt blandningen stå i 10 minuter.
Smält jästen i sockret och blanda i.
Rör ner övriga ingredienser i den ordning som de står ovan.
Glutenfria degar måste bearbets länge. Arbeta degen med en assistent i ca 10 minuter.
Mjöla ett bakbord mycket lätt.
Baka ut till lussekatter.
Pensla med ägg och tryck ner russin.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper under plastfolie i ca 90 minuter.
Grädda lussekatterna i ca 10 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar