Ingredienser
2 ägg
1 dl socker0,5 tsk fiberhusk
140 g glutenfri mjölmix, typ Lailas blå
2 tsk bakpulver
1 dl mandel
1 krm kardemumma
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.Hacka mandeln grovt.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i fiberhusk.
Blanda mjölmix, bakpulver, mandel och kardemumma. Rör ner i smeten.
Häll smeten i två avlånga, bakplåtspappersklädda brödformar. Grädda i ca 12 minuter och låt kallna.
Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm tjocka. Vänd dem med snittytan uppåt. Grädda ytterligare 4-5 minuter tills skorporna får en fin färg.
Stäng av ugnen, men låt skorporna stå kvar på eftervärme med ugnsluckan på glänt tills de är kalla och torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar