lördag 22 september 2012

Tekakor

Varför ska man inte kunna lyxa till det på helgmorgnarna bara för att man inte enkelt kan springa iväg och köpa frallor? Jag hittade ett recept på tekakor som jag gjorde glutenfritt just en lördagsmorgon när jag var extra lyxsugen.














10-12 st

Ingredienser

1 pkt jäst
0,5 dl neutral olja
5 dl vatten
2 msk ljus sirap
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
625 g Lailas blå mjölmix
1 dl mjölmix till utbaket

Gör så här

Värm olja och vatten fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt, salt, sirap och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt mjölmixen, lite åt gången, och arbeta i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt inte mer mjöl än angivet, snarare mindre.
Låt jäsa under duk i ca 20 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda lätt med fingertopparna. (Man bakar inte glutenfritt i stället för styrketräning!)
Forma tekakor och lägg på bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel.
Låt jäsa i ytterligare 25 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar