10-12 st
Ingredienser
1 pkt jäst0,5 dl neutral olja
5 dl vatten
2 msk ljus sirap
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
625 g Lailas blå mjölmix
1 dl mjölmix till utbaket
Gör så här
Värm olja och vatten fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills jästen löst sig.Tillsätt, salt, sirap och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt mjölmixen, lite åt gången, och arbeta i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt inte mer mjöl än angivet, snarare mindre.
Låt jäsa under duk i ca 20 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda lätt med fingertopparna. (Man bakar inte glutenfritt i stället för styrketräning!)
Forma tekakor och lägg på bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel.
Låt jäsa i ytterligare 25 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar