måndag 17 september 2012

Panerad torsk med gräslöksaioli

Panerad torsk kanske inte är en mänsklig rättighet, men bra nära om man frågar Erik!

Ingredienser

2 pkt torsk
1-2 ägg
rismjöl

Gräslöksaioli
(Receptet på såsen kommer från Sydsvenskan.)
3 ägg
0,25-0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk dijonsenap
1-2 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
gräslök

Knäck ett ägg i en mixerbunke. Tillsätt vinäger, senap, olja, pressad vitlök och salt. Mixa med en stavmixer till en tjock konsistens. Klipp ner gräslöken i aiolin.
Vispa ägget till paneringen. Doppa fisken först i äggvispet och sedan i rismjöl. Bryn på stekjärnet.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar