lördag 1 september 2012

Mörk chokladkaka med honung och färskost

En naturligt glutenfri chokladkaka som passar utmärkt att göra dagen innan. Servera gärna med lättvispad grädde och färsk frukt eller bär.

Ingredienser

4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smör
150 g choklad, gärna mörk med hög kakaohalt
3 msk honung
ca ½ dl flagad mandel
2 dl lättvispad grädde


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en springform.

Bryn smöret kraftigt i en kastrull och dra år sidan. Låt svalna något. Bryt sedan ner chokladen och låt det smälta.
Vispa äggen fluffiga och rör ner philadelphiaosten.
Blanda ner honungen i chokladsmeten. Rör ihop chokladsmeten med ägg och ostblandningen.
Bred ut i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för en fast kaka och 12 minuter för en kladdig.
Garnera med flagad mandel. Servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar