söndag 16 september 2012

Rabarberpaj

Oftast gör jag rabarberpaj på frysta rabarber, så även denna gång.

Ingredienser

500 - 900 g rabarber (så mycket som finns i påsen helt enkelt)
1-2 dl socker
potatismjöl

Deg
1 dl socker
100 g smör
1,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl kokos (kan uteslutas)
1,5 dl havregryn
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Gör så här

Smält rabarberna på svag värme och tillsätt sockret. Smaka dig fram tills då får önskad sötma.
Red med potatismjöl blandat med vatten. Raberberfyllningen ska bli tjock.
Häll rabarberfyllningen i en ugnsfast form.
Blanda alla degingredienserna till en smulig massa. Strö över pajen.
Grädda i 225 grader i ca 20 minunter.
Pajen kan ätas som den är eller serveras med glass eller vaniljsås.

Den här degen kan användas även till andra frukt- och bärpajer så klart.













eller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar