Ingredienser
500 - 900 g rabarber (så mycket som finns i påsen helt enkelt)1-2 dl socker
potatismjöl
Deg
1 dl socker
100 g smör
1,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl kokos (kan uteslutas)
1,5 dl havregryn
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Gör så här
Smält rabarberna på svag värme och tillsätt sockret. Smaka dig fram tills då får önskad sötma.Red med potatismjöl blandat med vatten. Raberberfyllningen ska bli tjock.
Häll rabarberfyllningen i en ugnsfast form.
Blanda alla degingredienserna till en smulig massa. Strö över pajen.
Grädda i 225 grader i ca 20 minunter.
Pajen kan ätas som den är eller serveras med glass eller vaniljsås.
Den här degen kan användas även till andra frukt- och bärpajer så klart.
eller
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar