måndag 10 september 2012

Naturligt glutenfri äpplepaj

Ganska trött på alla pajrecept med antingen vetemjöl eller en massa konstiga ingredienser beslöt jag att experimentera fram en egen paj med enbart sådant jag hade hemma i skåpen. Så här gjorde jag:

Ingredienser

Fyllning
5-6 äpplen (jag använde fallfrukt)
2 msk honung (Du kan ta lite mindre om du använder mogna äpplen)
1-2 tsk kanel

Smuldeg
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
50 g smör
3 msk honung

Gör så här

Skala, kärna ur och skär äpplena och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över honungen, vilket går enkelt om du värmer den i mikron. Pudra över kanelen.
Blanda ingredienserna till smulpajen. Den blir inte direkt smulig, men går ändå att fördela någorlunda jämnt över äpplena.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Njut med glass eller vaniljvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar