Ingredienser
2 fläskfiléer à ca 500 g1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
Marinad:
½ dl olivolja
1 citron, strimlat skal och pressad saft
1 msk finhackad färsk rosmarin
0.5 röd spansk chilipeppar
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
Gratinering:
12 marinerade soltorkade tomater
200 g riven mozzarella
Gör så här
Ugn 175° + 225°Putsa filéerna och dela dem på mitten. Salta, peppra och bryn dem i smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugn på 175º tills innertemperaturen är 65º. Det tar ca 25 minuter. Låt köttet svalna.
Skiva köttet i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form.
Marinad: Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet. Täck formen med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten.
Blanda hackade soltorkade tomater och riven mozzarella och fördela över köttet. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar