söndag 5 augusti 2012

Spännande fläskfilégryta

För 4 personer.


Ingredienser

600 g fläskfilé
3 st glutenfria, kryddade korvar, ej starka
1 röd paprika
Salt vid behov
Peppar
3 - 4 dl matlagningsgrädde
20 - 25 syltlökar
20 - 25 svarta oliver

Gör så här

Putsa fläskfilén och skär den i ca 2-3 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
Bryn köttet gyllene runtom och krydda med peppar. Lägg över det i en gryta. Bryn korven och lägg över den i grytan.
Späd med grädden och låt allt koka upp.
Tillsätt paprika, syltlök och oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Späd eventuellt med mera grädde eller mjölk. Smaka av.

Servera med ris och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar