måndag 6 augusti 2012

Skurna chokladkakor

En av familjen absoluta favoritkakor som barnen gärna är med och bakar.
 

Ingredienser

2,25 dl socker
1 msk ljus sirap
400 g Semper fin mix (se bild längst ner)
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g smör
1 ägg.

Pensling

1 ägg
pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (175 för varmluft).
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg.
Ta en liten bit, lagom till en kaka. Platta till och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Provgrädda. Om kakan flyter ut så behövs mer mjöl. Fortsätt att lägga till lite mjöl och provgrädda tills kakan inte flyter ut.
Dela degen i 6 lika stora delar. Rulla ut till rullar lika långa som plåten. (Jag brukar göra det direkt på plåten.) Platta till rullarna med samlade fingrar.
Pensla med uppenslat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Skär kakorna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar