fredag 31 augusti 2012

Mandel- och parmensanknappar













Gott som tilltugg till välkomstdrinken eller i stället för kakor.

Ingredienser

200 g skållad mandel
200 g smör
2 dl riven parmensanost
1 tsk salt
4 dl glutenfri mjölmix (kan bytas mot mjöl om man tål gluten)
1 tsk bakpulver
4 msk vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln, tärna i smöret (kylskåpskallt) och hacka samman.
Blanda parmensan, salt, mjölmix och bakpulver.
Häll i vattnet lite i taget. Blanda väl. Kom ihåg att glutenfria degar är klibbiga.
Rulla små kulor, lägg på bakplåtspappaer och platta till med fingrarna.
Grädda en provkaka. Om den flyter ut, så tillsätt lite mer mjölmix.
Grädda i ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar