torsdag 23 augusti 2012

Risgrynsgröt i ugn

Risgrynsgröt har blivit Eriks favoritgröt som han gärna äter både till frukost och mellanmål. Med lite kanel på så blir det både gott och nyttigt. I ugnen är gröten lätt att göra utan att den bränns vid. Jag brukar göra en lite större sats och sedan frysa in i portionsförpackningar.

Ingredienser

2 dl grötris
4,5 dl vatten
0.75 tsk salt
7 dl mjölk
1 msk socker
Ev 1 kanelstång

Gör så här 

Sätt ugnen på 100 grader.
Koka upp risgryn, salt, vatten och eventuellt kanelstång och låt koka i 10 minuter.
Koka upp mjölken och sockret i en annan kastrull.
Häll mjölken över risgrynen och låt koka upp.
Sätt in i ugnen på nedersta falsen i en timme med locket på.

Severa med mjölk och kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar