Ingredienser
Köttbullarna:0,75 dl havregryn (OBS! Ej fiberberikad eftersom de innehåller gluten.)
1 msk potatismjöl
0,5 dl mjölk
400 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1-2 krm svartpeppar
1 finhackad gul lök
1-2 msk socker
matfett
Såsen:
Steksky
2 dl mjölk
1 dl lätt creme fraiche
Några stänk soya
Maizena
1 msk vinbärsgele
Gör så här
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk, salt, svartpeppar och ägg. Låt svälla i minst 10 minuter.Bryn löken tillsammans med sockret. Godast blir det helt klart med den större mängden socker, men kanske inte nyttigast. Låt svalna något och rör ner i mjölkblandningen tillsammans med köttfärsen.
Rulla ganska små, runda bollar och lägg på en fuktig skärbräda.
Bryn några köttbullar åt gången i matfett. Lägg över i en djup tallrik när de är klara.
Vispa ut stekpannan med lite vatten och häll i en kastrull.
Koka upp ingredienserna till såsen i kastrullen med steksky. Låt puttra några minuter.
Servera med kokt potatis, morotsstavar och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar