söndag 15 juli 2012

Tigerkaka

Herrarna i familjen tycker mycket om tigerkaka. Därför var det så klart högprioriterat att komma på hur man kan göra den glutenfri. Inte svårt alls, som du ser nedan:

Ingredienser
200 g smör
2,5 dl socker
0,5 msk sirap
3 ägg
5 dl fin mix (jag använde Semper Fin Mix, se bild nedan)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smaktillsats
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker + eventuellt lite pressad citron
Gör så här

Smörj en form och bröa med glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda mjölmix, bakpulver och fiberhusk. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Smält smöret och blanda med mjölken och sirapen. Häll försiktigt ner i smeten.
Lägg 1/3 av smeten i en skål och blanda med kakaon. Blanda vaniljsocker i den resterande smeten.
Häll hälften av den ljusa smeten i bakformen, sedan den mörka smeten ovanpå och sist resten av den ljusa. Dra med en gaffel för att få ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme.


Frys det som inte äts samma dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar