Ingredienser:
1 dl hackad sötmandel
5 dl Finax Mjölmix (det går säkert bra även med andra mjölmixer, men det är denna jag har provat)
1,5 dl socker
1 tsk bikarbonat
1,5 msk ljus sirap
150 g smör
Om du använder en elvisp, torka av denna så det inte finns rester av mjöl på den.
Gör så här:
Blanda mjölblandning, socker, bikarbonat och sirap. Hyvla ner smöret med en osthyvel. Blanda, gärna med elvisp, till en smuldeg.
Blanda ner mandeln för hand och arbeta till en slät deg. Dela degen och forma till en rulle cirka 4 cm tjock.
Skär en provkaka på 0,5 cm och provgrädda mitt i ugnen på 200 grader. Om kakan flyter ut har du i för lite mjöl. Tillsätt lite till. Provgrädda igen. Här får man ha lite tålamod, man kan få prova ett par gånger.
Rulla in i i plastfolie och lägg i kylen någon timme. Skär sedan rullarna i 0,5 cm och grädda i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar