Dessa havreflarn var de första glutenfria kakorna vi bakade. Lyckan var total när de inte bara smakade lika gott som vanliga havreflarn utan till och med bättre!
Ingredienser
3½ dl havregryn (ej fiberberikade eftersom de då innehåller gluten)
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1½ tsk vanillinsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk eller grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda det smälta smöret med mjölken/grädden. Tillsätt sedan blandningen i de torra ingredienserna. Arbeta till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte klickarna för nära varandra eftersom flarnen breder ut sig i ugnen.
Grädda i övre delen av ugnen i 6–8 minuter tills havreflarnen är vackert gyllenbruna.
Tips: Om du tycker att flarnen flyter ut för mycket så tillsätt lite mer havremjöl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar