onsdag 11 juli 2012

Havreflarn med extra mycket havresmak


Dessa havreflarn var de första glutenfria kakorna vi bakade. Lyckan var total när de inte bara smakade lika gott som vanliga havreflarn utan till och med bättre!
Ingredienser
3½ dl havregryn (ej fiberberikade eftersom de då innehåller gluten)
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1½ tsk vanillinsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk eller grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda det smälta smöret med mjölken/grädden. Tillsätt sedan blandningen i de torra ingredienserna. Arbeta till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte klickarna för nära varandra eftersom flarnen breder ut sig i ugnen.
Grädda i övre delen av ugnen i 6–8 minuter tills havreflarnen är vackert gyllenbruna.
Tips: Om du tycker att flarnen flyter ut för mycket så tillsätt lite mer havremjöl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar