lördag 27 januari 2024

Paj med spenat, fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser

Pajskal:
180 g fin mix eller mjölmix
1 krm salt
75 g smör
1 dl kesella
1-2 msk vatten

Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde
2 dl riven ost
150 g fetaost
8 soltorkade tomater, hackade
65 g babyspenat
0,5 förp pinjenötter (kan uteslutas)
salt
peppar

Gör så här

Hacka samman mjölmix, salt och smör. Det gör du enklast med en elvisp. Byt sedan visparna till degkrokar och tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman till en smidig deg och stjälp upp i en pajform. Använd sedan en lilleman eller smörkniv för att bre ut pajdegen. Torka av kanterna med en bit papper. Nagga pajbotten och förgrädda pajskalet i 225 grader i 10-12 minuter.

Vispa ägg, grädde, salt och peppar. Tillsätt den rivna osten.

Lägg ut soltorkade tomater, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll sedan över stanningen. Strössla pinjenötter över pajen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.

Servera med färsk basilika och gärna en sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar