lördag 28 november 2015

Glutenfri sachertårta

12–14 bitar

Ingredienser

50 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
2 msk potatismjöl
1,5 dl Semper mix
150 g mörk choklad, smält
Fyllning
1-2 dl aprikosmarmelad
Garnering
200 g mörk choklad
1 msk rapsolja

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa det pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten ihop med den avsvalnade chokladen.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Låt kakan svalna i formen.
Dela kakan i två bottnar.
Bred ut marmeladen på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå.
Smält chokladen, tillsätt oljan och rör till en jämn smet.
Häll chokladen över tårtan och bred den över kanterna. 
Servera gärna tårtan med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar