lördag 28 november 2015

Mammas fläskfilégratäng

Ingredienser

150 g bacon
500 g fläskfile
salt
svartpeppar
2-3 bananer
1 burk mandarinklyftor
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Klipp och knaperspek baconet och låt det rinna av på papper
Skär filén i 2 cm tjocka skivor och stek på varje sida ett par minuter. Häll på lite vatten och låt eftersteka i 5-7 minuter.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnsfast form.
Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela frukten över köttet.
Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Häll över köttet.
Gratinera i ugnen, 175 grader i 20 minuter
Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar