Ingredienser
300g ljust rörsocker
300g kokosflingor
100g grovriven
mandelmassa
Rivet skal från 2
limefrukter
200g mörk choklad
Gör så här
Blanda ägg, rörsocker,
kokosflingor, riven mandelmassa och limeskal i en skål, rör till en tjock och
jämn smet. Låt vila övertäckt i kylskåp i en timme. Klicka ut lagom stora kakor
på en bakpappersklädd plåt. Forma med fingrarna till fina kokostoppar – doppa
fingrarna i kallt vatten emellanåt om det känns kletigt.
Grädda i 180 grader varm
ugn c:a 15 minuter, tills de får fin färg. Ta ut och låt svalna helt i kylskåp.
Smält försiktigt
chokladen över vattenbad (viktigt: den får inte bli för varm!) och doppa nederdelen på kokostopparna.
Låt överskottschokladen rinna av väl, lägg dem ”på huvudet” medan chokladen
stelnar.
Förvaras i tättslutande
burk i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar