torsdag 12 september 2013

Ugnsbakad falukorv med pressad potatis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

1 glutenfri falukorvsring
1 stort eller två små äpplen
1 gul lök
1 fp passerad tomat
västervikssenap
ost
ketchup
salt
peppar
potatis

Gör så här

Hacka löken fint.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Skär ganska djupa skåror i falukorven med cirka 1 cm mellanrum.
Droppa ner lite ketchup och senap mellan varje skåra. Det räcker med någon droppe.
Tryck ner lök i skårorna och tryck ner en äppleskiva.
Hyvla ost och lägg över korven.
Hacka överblivet äpple lite halvgrovt och blanda med resten av löken samt passerad tomat. Smaksätt med salt och peppar.
Grädda i 175 grader varm ugn i 20-30 minuter.
Servera med grönsaker och pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar