onsdag 11 september 2013

Naturligt glutenfri äpplepaj med havre

Ingredienser

8-10 äpplen, gärna syrliga
150 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn (Obs: använd ren havre)
2 msk ljus sirap (eller mörk om du vill ha en knäckigare smak)
0,5 msk kardemumma

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär äpplena i ganska tjocka klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form i två lager.
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner övriga ingredienser och låt sjuda några minuter.
Häll smeten över äppleklyftorna och grädda i 20-30 minuter.

För dig som inte har någon glutenintollerant i
ditt eget hushåll kan det fungera med "vanliga"
havregryn. Kolla med din gäst. Vill du vara
helt säker ska du dock använda ren havre
som bär symbolen för glutenfritt.
OBS: Använd ALDIG fiberberikad havre.
Den innehåller gluten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar