onsdag 20 februari 2013

Kycklinggryta med vin

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 scharlottenlök finhackad
5 dl vatten totalt
2 dl rött vin
1-2 msk soya
1 köttbuljongtärning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 dl matlagningsgrädde
Cayennepeppar
salt
Maizena såsredning

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs dem i stekpanna tills de fått fin färg.
Tillsätt scharlottenlök, vin, kryddor och buljongtärning.
Häll på lite vatten så det nästan täcker, låt bräsera ca 20 minuter, tillsätt mer vatten då och då.
Tillsätt matlagningsgrädde och red med Maizena såsredning. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och blandade grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar