onsdag 20 februari 2013

Kladdkaka med kanel och kardemummafudge

Ingredienser

Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
90 g Lailas mjölmix
1 dl kakao
1 tsk vanlijsocker
1,5 krm salt
100 g smör
kokosflingor eller glutenfritt ströbröd

Fudge
1,5 dl vispgrädde
1 msk sirap
2 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
200 g mörk mjölkchoklad

Gör så här

Sätt ugnen ¨på 175 grader.
Smörj en springform, diameter 24 cm, och bröa med kokosflingor eller glutenfritt ströbröd.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienser och häll i äggblandningen.
Smält smöret och rör ner i smeten.
Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter.
Låt kakan svalna något.

Koka upp grädde, sirap och kryddor.
Dela chokladen och rör ner i gräddblandningen tills fudgen är slät.
Häll fudgen över kakan.
Ställ kakan i kylen tills fudgen har stelnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar