onsdag 5 november 2014

Hallonmuffins med glasyr

Det blir ca 12 muffins.

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2,5 dl Lailas blåa mjölmix
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk fiberhusk
2-3 dl hallon, färska eller frusna

Glasyr
1 äggvita
florsocker
några droppar citronsaft
strössel

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rör socker och smör pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smörblandningen. Rör ner hallonen. Häll upp smeten i muffinsformar så de blir drygt halvfulla. Använd gärna en muffinsplåt, så håller muffinsen formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.Låt svalna.

Blanda äggvita med några droppar citron och rör ner florsocker tills glasyern får en lagom fast koncistens. Bred på muffinsen och strö över strössel i önskad färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar