fredag 6 december 2013

Budapesttårta

8-10 bitar
 

Ingredienser

4 äggvitor
1,5 dl socker
200 g halvgrovt hackade hasselnötter
1,5 dl snabbmarsánpulver
3 dl vispgrädde
2 burkar avrunna mandarinklyftor
100 g mörk choklad
 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop äggvitorna. Blanda med sockret och vispa tills det blir ett hårt skum.
Blanda hasselnötter med marsánpulver. Rör ner nötblandningen i äggvitorna.
Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspappersförsedd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter och låt tårtbottnen sedan svalna.
Lossa bottnen från bakplåtspappret och dela den på mitten.
Vispa grädden och bred över den ena tårtbotten.
Lägg mandarinklyftor över grädden och sedan den andra tårtbottshalvan över mandarinklyftorna.
Smält chokladen och ringla över tårtan. Pudra gärna över lite florsocker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar