söndag 21 februari 2021

Grekiska frikadeller i tomatsås 4 port

Ingredienser

Frikadeller:
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk spiskummin

Tomatsås:
2x400 g passerade tomater
2 tsk tomatpuré
2 tsk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk oregano eller basilika

Gör så här

Blanda alla ingredienser till färsen. 
Skölj en skärbräda med kallt vatten. 
Forma färsen till frikadeller och lägg dem på skärbrädan.
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en vid kastrull.
Koka upp såsen och låt sjuda i 10 minuter.
Lägg ner frikadellerna i såsen och låt sakna sjuda tills frikadellerna är fasta och klara, 5-10 minuter.
Servera med glutenfri pasta och en blandad sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar