Ingredienser
Frikadeller:
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk spiskummin
Tomatsås:
2x400 g passerade tomater
2 tsk tomatpuré
2 tsk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk oregano eller basilika
Gör så här
Blanda alla ingredienser till färsen.
Skölj en skärbräda med kallt vatten.
Forma färsen till frikadeller och lägg dem på skärbrädan.
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en vid kastrull.
Koka upp såsen och låt sjuda i 10 minuter.
Lägg ner frikadellerna i såsen och låt sakna sjuda tills frikadellerna är fasta och klara, 5-10 minuter.
Servera med glutenfri pasta och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar