måndag 5 juni 2023

Cecilias smörgåstårta

 Ingredienser

27 skivor rostebröd
250 gram keso (kan ta mer)
350 g majonnäs
3 dl vispgrädde
1 burk tonfisk
2-3 hg rökt skinka
"mackesmör"

Garnering (exempel)

ca 500 g räkor med skal
3-5 hårdkokta ägg
dill
sallad
tomat
gurka
citron
svart kaviar

Gör så här. 

Vispa grädden lika fast som till en tårta.
Rör ner keso och majonnäs.
Dela blandingen i tre skålar.
Finfördela avrunnen tomfisk och rör ner i en av skålarna. 
Hacka skinkan fint och rör ner i en annan av skålarna. 
Låt den tredje skålen vara som den är. 

Kantskär brödet och bred på smör.
Placera ett lager med 9 brödskivor på en bricka.
Lägg tonfiskröran jämt över första lagret.
Bred ut skinkröran på det andra lagret.
Fördela den neutrala röran över tredje lagret och kanterna så att hela tårtan täcks. 
Låt tårtan stå över natten.

Garnera. Fantasin sätter gränserna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar