måndag 5 juni 2023

Bagarflickans specialare i glutenfri tappning

 Ingredienser

Botten

200 g smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl glutenfri mjölmix
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Glasyr

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
4 msk kakao
100 g smör

Garnering

50 g mandel ,flagad

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker och ägg. Sikta ner kakao, mjölmix, vaniljsocker och bakpulver i kastrullen. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en liten långpanna (smord eller bakplåtsklädd). Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter. Vänd kakan försiktigt upp och ner på ett smörpapper.

Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. (Kakao kan bytas ut mot 100 gram mörk blockchoklad,röres ner i kastrullen samtidigt som smöret)) Låt koka tills den tjocknar ca. 10-15 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner det kalla smöret i klickar (och ev. chokladen) Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel. Låt kallna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar